Struunders Siddeburen  

0598-722109  

06-27138435   

info@struunders-siddeburen.nl


NIEUWS

We maken van alles mee in Siddeburen. Lees je mee?


Boekenmarkt

Wat was het een ontzettend mooie actiemiddag voor Oekraïne, afgelopen zaterdag!

Het was zover: weer een boekenmarkt in/bij de Hervormde Kerk, sinds tijden! Vanaf 9.30 uur waren de hulptroepen al in touw. De voorbereidingen verliepen zoals vanouds, gestroomlijnd! Met hulp van struunders, maar ook gemeenteleden of andere betrokkenen. De dozen waren zo in de kerk, al snel netjes gerangschikt en ook de overige voorbereidingen verliepen vlot. Dat er iets te doen was in de kerk en dat de opbrengst naar Oekraïne ging, was niet te missen.

Tussen de middag mochten we genieten van een kop soep en bolletjes, samen met de mannen die op het pad naar de begraafplaats een gevaarlijke boom aan het verwijderen waren. Dit was al zo fijn: gezellig samen lunchen te midden van alle boeken in de kerk. We waren erg benieuwd hoeveel mensen er op de actiemiddag af zouden komen, terwijl de eerste belangstellenden al een rondje deden. Tot slot de koffie klaarmaken, water koken en alle baksels uitstallen die verschillende gemeenteleden van de beide kerken hebben gebakken en we konden van start.

Het heeft ons verrast! Geweldig, hoeveel mensen langs kwamen om boeken of kaarten te kopen, een kop koffie/thee en één van de heerlijke baksels te halen, de boekenspeurtocht te lopen of gewoon voor de gezelligheid. Er heerste een gevoel voor saamhorigheid. Niet alleen om geld in te zamelen voor Oekraïne, waar onze gedachten vaak zijn, maar ook om gewoon weer een gezellige middag te hebben. Er is bijna 1000 euro opgehaald voor Oekraïne via Kerk in Actie. Iedereen ontzettend bedankt voor ieders bijdrage!

Fri, 25 March

Digitale Adventskalender

27 december 2020


In de Adventstijd ontvingen verschillende mensen die zich hadden opgegeven iedere week een 'cadeautje' met bijbeltekst en een opdracht richting Kerst, de geboorte van Jezus. Het resultaat was een kerstwandeling aan de hand van posters en een papieren kerststal. Die bij de Hervormde Kerk te bewonderen was tot Kerst.

Engelentocht

30 oktober 2020


Als tegenhanger voor Halloween en opsteker in Corona-tijd organiseerden we een alternatief voor de 'Berenjacht', namelijk de Engelentocht. Er hingen 7 engelen met bijbehorend rebusonderdeel verdeeld in het dorp achter de ramen. Deze werden lopend, met de fiets of met de auto opgezocht door verschillende gezinnen, jong en oud. De oplossing van de rebus was: Jij bent een parel in Gods hand! Van de gezinnen met de juiste inzendingen is een winnaar geloot. Zij hebben een bakpakket ontvangen en daar lekker koekjes van gebakken.

Licht en Klankweek 2020

23 september 2020

Siddeburen Pioniert, een initiatief vanuit de Hervormde Kerk in Siddeburen, wil een nieuwe verbinding maken tussen het evangelie van Jezus Christus en het dorp Siddeburen. Een fris, levend initiatief waar het evangelie van Jezus Christus gedeeld wordt, waar oog is voor elkaar en waar je gezien wordt zonder dat je geschiedenis jou bepaalt. Samen vrij en blij geloven!

Vanuit dit initiatief is gedurende de zomerperiode een speurtocht en vossenjacht georganiseerd. Ouders en kinderen waren erg blij dat er, ondanks de beperkingen i.v.m. Corona, toch ruimte was voor ontmoeting en plezier! Via deze weg willen we ook u allemaal een hart onder de riem steken in deze bijzondere en onzekere tijd. Om dit meer kracht bij te zetten zal de Hervormde Kerk op dinsdagavond 29 september paars kleuren en staat er de hele week een spandoek bij het gebouw, passend bij het thema ‘Flower Power’.

Introductieavond Alpha

13 september 2020

Afgelopen week was de introductieavond van Alpha. We mogen dankbaar zijn voor de mensen die hierop af zijn gekomen, maar er is nog plek. We denken dat er nog meer mensen zijn in Siddeburen die hier blij van worden. Wie gun je meer kennis en een relatie met Jezus? Hij/zij is van harte welkom. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Vossenjacht

12 september 2020


Op zondagmiddag 6 september heeft er een vossenjacht plaatsgevonden. Hierbij hebben wederom een aantal nieuwe dames helpen organiseren en uiteindelijk hebben we met z’n allen een tiental vossen bereid gevonden om een paar uur als Bijbels figuur door het leven te gaan: Gabriël, Martha, Maria, Jozef de Timmerman, Lazarus, de Herder, de jongen met de broden en de vissen, Noach, Zacheus en Mozes met zijn zus. Ze hadden allemaal een plekje tussen de N33 en de begraafplaats van de Hervormde gemeente. Bettie zorgde voor de catering! Ook deze vossenjacht werd erg goed ontvangen bij zowel de kinderen als hun ouders. Sommige ouders deed het denken aan de activiteiten die ze vroeger met hun ouders ondernamen. Anderen waren heel dankbaar dat deze vorm van ontmoeten door kon gaan, ondanks de beperkingen i.v.m. Corona. De kinderen speelden in de speeltuin, toen er even nagepraat werd met elkaar. Ook de vossen zelf vonden het erg leuk mee te werken. Nogmaals bedankt voor ieders inzet!Sibboerster Speurtocht

5 juli 2020Onze eerste activiteit was een succes! Dankzij jullie! Nadat het de hele ochtend had geregend was het om 14.00 uur droog en bleef het droog met af en toe de zon erbij. Om 15.00 uur kwamen er van alle kanten mensen, kinderen, ouders en grootouders.

Ontmoetingen, eindelijk weer wat te doen en gezelligheid was hoe de middag zich vulde. Leuk! Dat er zoveel mensen gekomen zijn! Dank voor de mensen die ons gesponsord hebben door middel van chips en drinken.

#voorherhalingvatbaar!